Rīgā vissīvākā konkurence

01.10.2014

Svētdien, 28. septembrī Biķernieku trasē cīnījās Rīgas pusfināla dalībnieki, lai noskaidrotu astoņus labākos, kuri jau pēc nedēļas lielajā finālā tiksies ar pārējo pusfinālu uzvarētājiem. Iepriekš teorētiskajā konkursa kārtā tieši uz Rīgas posmu bija vislielākā konkurence.

Šoreiz dalībnieki ar ļoti labiem rezultātiem atbildēja uz tehniskā pārbaudījuma jautājumiem, toties daudzus “iegāza” liels kļūdu skaits FN Serviss ugunsdrošības testā. Līderi cīnījās ar ļoti līdzīgiem rezultātiem – pirmās un otrās vietas ieguvējus visu uzdevumu summā šķīra tikai nepilnas četras sekundes, bet rezultātu aiz pirmā trijnieka izšķīra pat sekunžu simtdaļas.

Īpaši jāatzīmē četras meitenes, kuras līdzvērtīgi cīnījās ar puišiem – Kitija Mirončuka, Gita Nauzere, Zane Sporāne un Madara Pole. Diemžēl šoreiz nevienai neizdevās iekļūt pirmajā astotniekā, toties Gita uzrādīja vienu no labākajiem rezultātiem braukšanā ar kartingu.

Pusfināla uzvarētāji visi rīdzinieki: 1. vietā Viesturs Zemītis, 2. Arnis Kļaviņš, 3. Raivo Matheuss.

Aiz līderu trijnieka palika Normunds Vilce no Jelgavas un Gatis Graustiņš no Baldones.

Iespēju startēt lielajā finālā izcīnīja vēl arī Rihards Jānis Kiesners, Kaspars Seržans un Reinis Riekstiņš.

Vairāk bilžu no Jēkabpils pusfināla – sadaļā GALERIJA
Konkurss “Gada jaunais autovadītājs 2014″ tiek finansēts no OCTA prēmijām, to organizē Ceļu satiksmes drošības direkcija un Aģentūra Zebra. Automašīnas nodrošina Amserv Motors, kartingus Sporta komplekss 333, ugunsdzēsības aprīkojumu un apmācības FN Serviss, balvas no XSportsRed Bull un GEKA.