Gada jaunais autovadītājs 2014 – Rihards Jānis Kiesners

06.10.2014

Visu uzdevumu summā sakrājot 14 sekunžu pārsvaru, titulu “Gada jaunais autovadītājs” šāgada finālā izcīnīja Rihards Jānis Kiesners no Rīgas. Otrajā vietā baušķenieks Reinis Gudonis, trešais, zaudējot Reinim mazāk nekā sekundi, Niks Kanders no Gulbenes.

Jau otro gadu konkursā piedalījās vienīgā meitene, kurai pērn izdevās iekļūt starp 30 finālistiem – Justīne Sevčenoka no Ķekavas. Šogad viņai finālā pievienojās arī Agnese Kārkliņa no Straupes. Turklāt šogad katra no viņām izcīnīja uzvaru attiecīgi Ventspils un Valmieras pusfinālā.

Finālā jauniešiem bija jāveic ātra un sarežģīta trase ar Toyota Auris, jāmanevrē caur ļoti šauriem vārtiem ar platu piekabi un jānovieto auto stāvvietā ar precizitāti līdz milimetram. Vienlaikus tika pārbaudītas arī satiksmes noteikumu zināšanas – izpildot teorijas eksāmenu vietnē csnt.csdd.lv

Dienas noslēgumā katram vēl bija iespēja pierādīt savas prasmes ātrā braukšanā ar kartingu “Ātruma Cilts” hallē.

Balvā velosipēdus no XSports ieguva uzvarētājs Rihards Jānis Kiesners un labākā meitene Justīne Sevčenoka. FN Serviss balva – auto drošības komplekts – otrās vietas īpašniekam Reinim Gudonim. Līderu trijnieks saņēma arī oficiālās piemiņas veltes no GEKA – Gada autovadītājs 2014 stikla stūres. Nākamo vietu īpašniekiem vairākas praktiskas balvas – auto aptieciņas, vilkšanas saites u.tml. Vēl balvās krekli no CSDD, dāvanu kartes “Ātruma Cilts” kartinga hallē un visiem dalībniekiem – dzērieni no Red Bull.

Bet īpašu pārsteigumu finālistiem bija sarūpējis Haralds Šlēgelmilhs un Sporta komplekss 333 – labāko 20 rezultātu īpašnieki veiklības braucienā varēja izbaudīt sānslīdes sportiskajā Toyota GT86 ar pieredzējušo drifta un rallija pilotu Ervīnu Ērgli pie stūres.

Šogad konkursa teorētiskajā kārtā pieteicās 2100 dalībnieku, tomēr jāatzīst, ka ne visiem izdevās sekmīgi tikt galā ar neklātienes jautājumiem. Labāko rezultātu īpašnieki tikās klātienē četros pusfinālos – Valmierā, Ventspilī, Jēkabpilī un Rīgā, kur katrās sacensībās astoņi labākie kvalificējās lielajam finālam – tajā uz starta stājās 32 jaunie autovadītāji no visas Latvijas.

Konkurss “Gada jaunais autovadītājs 2014″ tiek finansēts no OCTA prēmijām, to organizē Ceļu satiksmes drošības direkcija un Aģentūra Zebra. Automašīnas nodrošina Amserv Motors, ugunsdzēsības aprīkojumu un apmācības FN Serviss, balvas no XSportsRed Bull un GEKA.