Atkal meitene!

11.08.2014

Kaut arī šoreiz konkurence bija vēl sīvāka nekā pirmajā posmā Valmierā, tik un tā atkal pusfināla uzvarētāja – meitene.

Justīne Sevčenoka no Ķekavas konkursam gatavojusies jau kopš pagājušā gada, jo pārspēja visus puišus ne tikai Amserv Motors auto veiklības braucienā, bet uzrādīja absolūti labāko rezultātu arī braukšanā ar kartingu. Un tas jau ir vairāk nekā nopietns pieteikums cīņai par Gada autovadītāja titulu lielajā finālā 5. oktobrī Biķerniekos.

Uzvarētājai grūtākais pārbaudījums izrādījās ugunsdrošības tests – 4 kļūdas 10 jautājumos. Kā atzina FN Serviss pārstāvis Jānis Riekstiņš, šoreiz arī citiem testā bijis daudz kļūdu – lielāka daļa pareizi atbildējusi uz aptuveni pusi jautājumu, bet daži salasījuši pat 8 kļūdas. Ugunsdrošības lekcija un ugunsdzēšamo aparātu izmēģinājumi notika pēc testa atbilžu apkopošanas, tāpēc mājup dalībnieki devās jau ar krietni labākām zināšanām par šo tēmu.

Pirmajā posmā pie laba rezultāta varēja tikt, prātīgi braucot un izvairoties no kļūdām. Šoreiz ar to vairs nepietika – vismazāk kļūdu pieļāva Rūdolfs Kunkulbergs, Kārlis Buivits, Atis Lagzdiņš un Andris Orbis, taču ar šādu taktiku nepietika pat pirmajam trijniekam – attiecīgi Rūdolfam 4. vieta, Kārlim 5., Atim 7., bet Andris Orbis desmitais – jau diemžēl ārpus pirmā astotnieka, kas kvalificējas finālam. Cīņa par vietām finālā bija ļoti saspringta – dienas beigās 3., 4. un 5. vietu visu uzdevumu summā šķīra mazāk nekā sekunde.

Bet vēl trakāk gāja kartinga braukšanā un cīņā par dalībnieku kartēm uz Red Bull Kart Fight – labākais rezultāts Justīnei, bet starp 2., 3. un 4. vietu tikai pa vienai sekundes simtdaļai. Tādēļ tika pieņemts lēmums, šoreiz izsniegt nevis trīs, bet četras “Ticket to Ride” dalībnieka kartes.

Īpaši jāizceļ Una Lāce no Jelgavas – kaut arī kopvērtējumā diemžēl palika tikai 13. vietā, toties viņai labākais rezultāts teorētiskajā kārtā un otrs labākais apļa laiks kartingā! – Sportiskākajā konkursa disciplīnā visiem priekšā divas meitenes!

Vēl Kart Fight dalībnieku kartes saņēma Ģirts Šurma no Skrundas un Rūdolfs Andris Bolmanis no Jelgavas.

Sevišķu pārsteigumu šoreiz bija sarūpējis uzņēmums “Ventspils reiss” – vispirms šoferi izpildīja veiklības braucienu paraugdemonstrējumus ar autobusu, bet pēc tam divpadsmitmetrīgajam starppilsētu lainerim pie stūres sēdās konkursa dalībnieki – piecu labāko rezultātu īpašnieki auto veiklības braucienā.

“Ventspils reiss” valdes priekšsēdētājs Arturs Lieģis stāstīja, ka līdzīgi veiklības braucieni uzņēmuma autobusu šoferiem tiek rīkoti jau vairākus gadus, ļoti atzinīgi novērtēja jauniešu sniegumu pie lielā autobusa stūres un izteica cerību, ka nākotnē kāds no viņiem savu dzīvi varētu saistīt ar autobusa vadītāja profesiju.

No Ventspils posma finālam kvalificējušies:

1. Justīne Sevčenoka (Ķekava)

2. Ģirts Šurma (Skrunda)

3. Rinalds Kuģis (Saldus)

4. Rūdolfs Kunkulbergs (Kandava)

5. Kārlis Buivits (Ventspils)

6. Andris Bremanis (Talsu novads)

7. Atis Lagzdiņš (Ugāle)

8. Rūdolfs Andris Bolmanis (Jelgava)

Nākamie pusfināli 17. augustā Jēkabpilī un 28. septembrī Rīgā. Uz tiem vēl var pieteikties šeit!
Vairāk bilžu no Ventspils pusfināla – sadaļā GALERIJA

Konkurss “Gada jaunais autovadītājs 2014″ tiek finansēts no OCTA prēmijām, to organizē Ceļu satiksmes drošības direkcija un Aģentūra Zebra. Automašīnas nodrošina Amserv Motors, kartingus Sporta komplekss 333, ugunsdzēsības aprīkojumu un apmācības FN Serviss, balvas no XSports, Red Bull un GEKA.