Ralfs Mellups — Gada jaunais autovadītājs 2015

04.10.2015

Konkursa finālsacensībās, kas norisinājās svētdien, 4. oktobrī, Biķernieku trasē, pēc sīvas cīņas dažādos uzevumos visas dienas garumā, titulu “Gada jaunais autovadītājs 2015” izcīnīja jelgavnieks Ralfs Mellups.

Ralfam šis bija pēdējais gads dalībai konkursā, jo viņš sasniedzis 18 gadu vecumu un arī tiesības patstāvīgi braukt pie stūres. Tādēļ uzvarētājs atzina, ka balvā iegūto velosipēdu no XSports mēģināšot iemainīt mammai pret mašīnu.

Visu uzdevumu summā zaudējot tikai vienu punktu, otro vietu izcīnīja Ventspils pusfināla uzvarētājs Ģirts Šurma no Skrundas, trešais — Atis Lagzdiņš (Ugāle).

Trīs labāko rezultātu īpašnieki balvā saņēma auto drošības komplektus no FN Serviss un kausus no GEKA, bet visiem finālistiem balvas no Red Bull un dāvanu kartes “Ātruma Cilts” kartinga hallē.

Finālā bija jābrauc divās dažādās trasēs ar divām dažādām automašīnām – veiklības braucieni ar Toyota Yaris un ātrumsacensības ar Toyota Auris Touring Sport, tehniskajā pārbaudījumā jāspēj atpazīt vairākas automobiļu rezerves daļas, bet savas noteikumu zināšanas finālistiem bija jāpierāda CSDD testā csnt.csdd.lv — taču parastās pusstundas vietā, ar visiem 30 jautājumiem bija jātiek galā 10 minūtēs.

Šogad finālsacensībās piedalījās piecas meitenes. Balvā velosipēdu no XSports ieguva arī labākā rezultāta īpašniece dāmu konkurencē Evelīna Āboliņa no Taurenes.

Turklāt visas piecas finālistes saņēma īpašu balvu no Sporta kompleksa 333 – iespēju izbaudīt drifta sānslīdes sportiskajā Toyota GT86 ar vienu no pieredzējušākajiem drifteriem, Austrumeiropas un Latvijas čempionu Gvido Elksni pie stūres. Pēc tam blakus Gvido sēdās arī pieci puiši, kuri uzrādīja labākos rezultātus braucienā ar Toyota Auris pa kartinga trasi – lai sānslīdē dotos cauri līkumiem, kuros paši tikko sacentās fināla braucienos.

Konkurss “Gada jaunais autovadītājs 2015″ tiek finansēts no OCTA prēmijām, to organizē Ceļu satiksmes drošības direkcija un Aģentūra Zebra. Automašīnas nodrošina Amserv Motors, kartingus Sporta komplekss 333, ugunsdzēsības aprīkojumu un apmācības FN Serviss, balvas no XSports, Red Bull un GEKA.