Valmieras pusfinālā piecas meitenes!

03.08.2015

Pirmajā šāgada pusfinālā puišiem nācās krietni papūlēties, lai tiktu pie labiem rezultātiem – dalībnieku vidū piecas meitenes, turklāt, viņas jau pierādījušas savu pārākumu teorētiskajā kārtā – ar labāko rezultātu pusfinālam kvalificējās Elīna Zariņa, otrajā vietā Anastasija Mamedbekova, trešā Lāsma Zaķe.

Klātienes kārtā šogad grūts izrādījās jau pats pirmais pārbaudījums – FN Serviss ugunsdrošības tests – tikai Madaram Švēdem izdevās atbildēt bez kļūdām, bet citi “savāca” līdz pat sešām nepareizām atbildēm.

Auto veiklības braucienā ar Amserv Motors Toyota Auris īpaši neatlaidīgi cīnījās Lāsma Zaķe. Trase izrādījās gana sarežģīta arī ātrākajiem braucējiem un pat šī pārbaudījuma līderi Ralfs Mellups, Jānis Veliks un Dāniels Lācis neiztika bez soda punktiem.

Braukšanā ar Sporta kompleksa 333 kartingu atkal labāko laiku uzrādīja Dāniels Lācis, tomēr arī šeit viņa rezultātu ietekmē divi iegūtie soda punkti.

Dienas beigās nekļūdīgi atbildot uz tehniskās daļas jautājumiem, Dāniels beidzot izvirzās pārliecinošā līderpozīcijā un kļūst par Valmieras pusfināla uzvarētāju. Otrajā vietā pieredzējušais pagājušā gada konkursa dalībnieks Ralfs Mellups, trešais Armands Magone.

Dalībai konkursa finālsacensībās vēl kvalificējās arī Jānis Veliks, Rihards Mārcis Gumbris, Evelīna Āboliņa, Jānis Mantiņš un Madars Švēde. Savukārt, Sintijai Fišmeisterei līdz lielajam finālam pietrūka pavisam nedaudz – viņu “iegāza” kļūdas ugunsdrošības testā un veiklības braucienā.

Nākamie pusfināli 29. augustā Ventspilī, 30. augustā Jēkabpilī un 26. septembrī Rīgā. Uz tiem vēl var pieteikties šeit!
Vairāk bilžu no Valmieras pusfināla – sadaļā GALERIJA
Konkurss “Gada jaunais autovadītājs 2015″ tiek finansēts no OCTA prēmijām, to organizē Ceļu satiksmes drošības direkcija un Aģentūra Zebra. Automašīnas nodrošina Amserv Motors, kartingus Sporta komplekss 333, ugunsdzēsības aprīkojumu un apmācības FN Serviss, balvas no XSports, Red Bull un GEKA.